Laatste nieuws

Schooljaar 2020-2021

Via Social Schools worden ouders vol op op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op school en in de klas.

Momenteel schrijven we geen nieuws berichten op de website.

-----------------------------

Schooljaar 2019-2020

De gezonde week

Aardbei en Banaan!Van maandag 4 t/m 8 november zijn we op school bezig met 'De Gezonde Week'. Deze week is er extra aandacht voor een gezonde leefstijl; voldoende beweging en gezonde voeding.

De kinderen zullen naast de reguliere gymlessen en buitenspeelmomenten drie keer de ‘Daily Mile’ wandelen. Daarnaast ligt de focus ook op de voeding. In iedere klas wordt er in dat kader een gezonde snack bereid; kleuters maken appelmoes, de groepen 3, 4 en Neo 1 groentesoep, de groepen 5 en 6 een lekkere pompoensoep en de groep 7, 8 en Neo 2 zullen experimenteren met het maken van groene smoothies.

Vrijdag 8 november nemen we deel aan het Nationaal Schoolontbijt. In sommige klassen zal ervoor gekozen worden om dit als een lunch te gebruiken.

In de gezonde week wordt er ook gestreden voor mooie prijzen. Door op de fiets of lopend naar school te komen, na schooltijd te sporten of buiten te spelen, fruit te eten in de kleine pauze en door water te drinken, kunnen de kinderen punten verdienen. De klas met de meeste punten, mag zich de ‘gezondste’ klas noemen. Er zijn prijzen voor groep 1 t/m 3 en voor groep 4 t/m 8. 

Stedelijk Museum 

Bezoek aan het StedelijkGroep 6C en NEO2 hebben een bezoek gebracht aan het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het was een interessant bezoek. Met een combinatie van kijken en doen.

Dit is mede georganiseerd door de stichting Collage. Deze stichting ondersteunt culturele en creatieve vorming op school.

 

Kinderboekenweek; voertuigen

11 oktober 2019

Op de Columbusschool werd er de afgelopen tijd veel gelezen! Het was namelijk kinderboekenweek. In deze periode wordt er binnen onze school op allerlei manieren extra aandacht besteed aan leesbevordering en boekpromotie. Dit jaar was het thema; 'Reis mee'.

Onze teamleden liepen met allerlei vervoersmiddelen en bagage over het schoolplein. 
De groepen 4, 6 en 8 werden voorgelezen door Danny Froger, onze burgemeester Franc Weerwind en de wethouder van onderwijs Roelie Bosch. De kleutergroepen kregen bezoek van Ingrid Verwer (Bibliotheek Almere) die het boek ‘Ga je mee op reis’ interactief kwam voorlezen

Daarnaast ging er tijdens schooltijd plots de 'voorlesbel'. Dan stopte de leerkracht met lesgeven en begon direct voor te lezen. Leuk en spannend.

Verder lazen leerlingen uit groep 6,7, 8 en NEO II kleine groepjes kinderen uit de onderbouw voor.

Ten slotte was er ook nog een voorleeswedstrijd in de school; gewonnen door Yomaira uit groep 7b. Gefeliciteerd!

  

  


Het schooljaar feestelijk begonnen

Op maandag 26 september hingen er slingers en was er muziek te horen in en rond het schoolplein. Op zowel Columbus 1, 2 als 3, want zo heten de drie locaties vanaf dit schooljaar. De meester en juffen hebben weer zin in het nieuwe schooljaar. Altijd even spannend, voor zowel de kinderen als de leerkrachten.

Nieuw is dat we dit schooljaar niet meer bij de deuren iedereen een hand geven. De Columbusschool is zo groot geworden dat dit organisatorisch niet praktisch meer was. Uiteraard geven de leerkrachten bij de deur van de klas wel altijd een handje. En bij de hoofdingang staat er altijd iemand u goedemorgen te heten.

We wensen iedereen een fijn schooljaar.

Columbus 1: Marco Poloroute 56

Columbus 2: Nederlandhof 3

Columbus 3: Nederlandhof 5